tirsdag 22. september 2009

~ Tømmekjøring og bakkearbeid ~

I det siste på hestelinja har vi holdt på med bakketrening og litt forskjellige øvelser der, som rygging, bakpartsvendinger, leiing, og få respekt av hesten. Læreren vår er en fan av Clint Anderson så vi bruker mange av hans metoder og de er utrolig flotte og veldig effektive.

Jeg har også fått lånt filmen som Clinton har laget selv og den er VELDIG bra og forteller nøyaktig hva man skal gjøre. Han viser også den samme komandoen på flere forskjellige hester slik at vi kan se hva vi bør gjøre med hester som er veldig skvettne, late osv. Og han viser også øvelsene på hester som han ikke har trent noe særlig før og er helt færske i faget, veldig nyttig om du spør meg.

I går holdt vi på med tømmekjøring, jeg hadde Fakse og tror ikke han er heilt inne i det enda, så fikk litt utfordring både han og meg, MEN vi fikk det til etter litt om og men. Stolte, det var vi begge. hehe. Mere trening, det trengs det uten tvil.





Torsdagen nærmer seg med stormskritt, det er altså den dagen vi skal ta livet av Slepen. Han er forfangen på alle beina og har derfor utrolig mye smærte som han skal fordele 500 kg på. Du kan tenke deg at du står på bare fingertuppene og neglene er skamklypte. Det er nok ingen tvil om at det er smertefult, og så kan du tenke deg at du har 500 kg fordelt på de 5 fingrene dine, sånne smerter har Slepen. Han har også noe som kalles Cushing sykdommen, eller læreren tror det. Det er ein svulvst i hjernen og slepen viser flere symptomer på det.

Vi skal også ri opp alle hestene til stølen på Torsdag. Det er der vi var på kløvtur sist, så er et stykke, men det blir nok bare gøy. Får håpe været ikke blir alt for galt for da blir det nok glatt oppover, men det skal nok gå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar