tirsdag 1. september 2009

~ Linjeuke ~

Da har vi begynt med linjeuka. Vi skal bare ha om hest HEILE uka. HÆRLIG. I går fiksa vi på beite de skal stå på fremover ei stund. litt mer praktisk enn det som vi har hatt til nå, for det stod et stykke i fra stallen. Så nå må vi bare gå opp ein lang bakke, før vi kommer til hestene. God trim på morgenen.



Ja, siden vi hadde om og fikse beite til hesten, så har jeg faktisk lært meg å slå gress med ljå. Var i grunnen ikke så vanskelig som jeg hadde trodd. Vi fikk også prøve å trimme hestens høves. Først viste Ingvar oss hvordan det skulle gjøres på Linea. Det så jo forferdelig lett ut, så dette skulle jeg få til, men det var ikke det nei. haha. Fikk ikke prøvd så alt for mye, for det var bare 2 kniver, så vi måtte vente på tur. Vi skal heldighvis ha om det enda mere fremover, Så det gleder jeg meg til...



I dag hadde vi om tilpassning av forskjellig utstyr. Vi hadde om sal og kløvutstyr. Ganske så innvikla egentlig, så vi tok det bare litt sånn på lavt nivå til nå. Men alikevell så var alt vi lærte veldig nyttig med tanke på å tilpasse sal. Vi hadde også om selve salens funkson og hva de forskjellige delene heter. Etter lunch hadde vi om kløvutstyr, da viste lærerene først på ein hest, før vi fikk prøve forskjellige typer og se hvordan de satt på hesten. Enkelte kløver var litt verre enn andre. Det som er med kløv, er at når man har salt på hesten og fordelt vekten likt på begge sidene, så blir den litt feil i bakker. Om ein rytter hadde sotte oppå, så hadde han bevegt seg og lagt vekta i forhold til bevegelsene hesten gjorde. Når man har kløv så ligger den likt, uansett om det er ned eller oppover den går. Derfor er det viktig å ikke ha for mye vekt og at utstyret ikke ligger å gnager eller gjør ubehag.

I morra skal vi ha litt mer om kløv, og da skal vi også gå rundt med hestene for å se hvordan de forskjellige kløvene fungerer og slikt. Så blir det kosekveld med alle på linja på kvelden og på Torsdag reiser vi på TUR=D vår første kløvtur. Det blir skikkelig spennende altså.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar